Новини

Lenovo завърши $2,91 милиардната сделка за придобиване на Motorola

Днес, Motorola обявиха в свой официален блог, че сделката за прехвърляне на 100% от собствеността на Motorola Mobility от Google на Lenovo е вече факт. Придобиването на портфолиото на Motorola прави Lenovo един от най-големите смартфон производители в света.

Lenovo ще е едноличен собственик на Американския мобилен гигант. Щаб-квартирата на Motorola ще остане в Чикаго. Почти 3500 работници, ще си останат по работните места с нов работодател.

Lenovo обяви, че не смята да променя нещо по политиката на Motorola. Двете серии, Moto и DROID ще продължат да се развиват и компанията ще се фокусира върху чистия Android, както и върху предоставянето на още по-бързи ъпдейти. Така че, изглежда Motorola ще продължи да съществува по абсолютно същия начин, но с нов собственик.

Част от сделката е оставане в притежание на Google на основната част от патентното портфолио на Motorola, като Lenovо, респективно Motorola ще имат лиценз за него. В собственост на Lenovo преминават, друга малка част патенти (около 2000), търговската марка Motorola Mobility, както и портфолиото на марката.

Оставаме в очакване да разберем, дали Lenovo имат и допълнителни планове за Motorola, отделно от запазване на настоящото положение.

 
⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.