Новини

LG създаде FHD дисплея с най-тънката рамка

LG Display, който е водещ иноватор в дисплей технологиите обяви днес в прес съобщение, че е създал 5,3-инчов Full HD LCD панел за смартфони, чийто рамки са най-тънките в света до момента с размер само 0,7 мм.

За да реализират този размер на рамката от 0,7 мм широчина от лявата и дясната страна, което е по-тънко дори от дебелината на кредитна карта (0,8 мм), LG Display са използвали "Neo Edge" модулна технология и първата в света технология "Advanced In-Cell Touch" (AIT).

Neo Edge технологията използва лепило, вместо двустранно тиксо, за да свърже и напълно да съедини цялата площ и ръбовете на платката на панела и елемента със задно осветление. Тъй като няма пластмасови водачи, които да свързват панела и елемента за задно осветление, Neo Edge технологията помага, за постигане на минимална ширина на рамките, като в същото време блокира изтичането на светлина и го прави водо и прохо устойчив. Освен това, технологията за слепване помага, за постигане на по-голяма здравина на панела, въпреки тънките рамки. Това е така, защото лепилото е еластично и подсилва.

AIT технологията на компанията премахва нуждата от рамки, защото тъч панела е вграден в самия LCD модул. Тази технология предлага по-тънък дизайн, по-добра чувствителност и същевременно по-ниски разходи за производство, тъй като се премахва нуждата от допълнителни процеси и елементи за тъч функционалността.

LG Display обявиха, че започват масово производство през Ноември, като доставките първо ще са насочени основно към Китай, където глада за смартфони с големи екрани е голям. След това ще започне и глобалното разпространение.

 

 

 

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.