Новини

Project Tango

Днес Michael Pour беше специален гост на Lenovo Bulgaria и разказа новини и как точно работи Tango Project. Дори успяхме да се убедим на живо от Lenovo таблет колко нови възможности ни дава този проект.

Lenovo работи по този проект с Google и Qualcomm в последните 4 години.От Qualcomm са направили специални процесори, според изискваниятa на Lenovo. Минималните изисквания са 4GB RAM, 8-ядрен процесор и най-малко 64GB вътрешна памет. Проекта се очаква да се появи до края на 2016 година.

Представете си, че отивате в магазин и искате да купите хладилник, но не знаете колко място имате в кухнята. Точно тук се появява Tango Project – можете през него да видите в реално време как изглежда домът ви и колко е мястото, в което да поберете хладилника. Или сте във фото и искате да купите нова рамка, но не знаете колко е мястото у вас между снимките на родителите ви например. Бамм – с Tango Project това вече не е проблем.

Или отивате в магазин за колела, но имат скучните 3 разновидности на от цветове. С Tango Project можете виртуално да виждате велосипеда пред вас, но имате и рафтове с различни рамки, колела, спирачки, седалки и всякакви части, така че да сглобите колелото което искате.

Примерите са много, ще се спрем само на някой от тях, колкото да добиете представа от огромният капацитет на тази програма. Не случайно Michael сравни Project Tango с Google Maps. Ако не всички, то повечето от нас я изпозлват на телефона си за търсене на местоположение, за карта или за навигация. При Tango, нещата стоят по абсолютно същият начин, само че в реално време и според мястото ви, ще имате посока (даже точна виртуална линия) която да следвате. Ако си спомняте на MWC в Барселона, Project Tango имаше карта на целият музей в който беше представянето. Имаше информация за всяка картина в музея и направление как да я намерите, на кое място в музея. Както и информация за картината и автора и:

Project Tango е особено добър за всички търговци и фирми. Да речем, че иамте промоция и искате да я напишете на сайта си или на страницата ви в Google + или Facebook. Всчико това отнема време и намесата в повечето случаи на още хора. Но в Tango, всичко е въпрос на няколко натискания. Можете да добавяте промоции или рискунки или бележки, така че хората лесно да ви намират.

photo_2016-05-20_16-28-26.jpg

Освен всичко друго и игрите добиват един нов облик на всички които играят игри. Представете си, че играете най-обикновен Fist Person Shooter и физически трябва да се завъртате вие, за да стреляте и движите в различни посоки. Най-якото е, че можете да избирате къде точно да се биете – може да е магазина до вас, или в някой склад или дори у вас точно както изглежда важият дом. Освен всичко друго ще може да играете и в multiplayer, срещу ваш приятел, колега или дете от квартала.

Мечтата на Google е в следващите 5-10 години, всеки един телефон да има Project Tango. Дали това ще стане, ще видим първо от Lenovo. Дори и в момента Google обикалят и заснемат ако не всички, то повечето големи и известни сгради, така че да имаме достъп до тях през Tango Project.

Харесва ли ви Project Tango? Споделете какво мислите. Как виждате бъдещето с този проект?

⇨ Споделете тази публикация:

Be6i4

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.