Новини

Android 15 може да добави безжично зареждане през NFC

През Май 2020 година, в NFC форум представиха така нареченото Безжично зареждане през близко разстояние (NFC). По този начин е възможно енергия до 1W да се пренася на разстояние до 2см. Така, че ако има 2 устройства поддържащи този протокол, е възможно едното да зарежда другото през NFC.

Това може да се окаже много полезна екстра за зареждането на малки устройства поддържащи NFC като безжични слушалки, тракери за проследяване и стилуси. За съжаление все още нямаме такива устройства с презареждаеми батерии, явно защото не е имало платформа която да ги поддържа. Но всичко това може да се промени много скоро.

Според доклад от Mishaal Rahman от Android Authority, в Android 15 Beta 1p има приложение, което отговаря за така нареченото NFC charging. Предполага се, че Google работят по тази функция за внедряването и в новата им версия на Андроид 15.

Ако се стигне до реализация на този проект и Samsung например го активира за своите устройства, това би отворило доста възможности. Например Galaxy телефон или таблет да може да зарежда Galaxy Buds и Galaxy SmartTag.

⇨ Споделете тази публикация:

Be6i4

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.