Новини

Какво знаем досега за OnePlus 13

Не е за вярване, но компанията направи вече 10 години. Първия модел на OnePlus беше обявен на 22 април 2014 година, като компанията пробва най-различни дизайни, включи се в пазара на сгъваеми модели, на таблет, часовник, че дори и слушалки.

Обратно към очаквания дизайн на OnePlus 13 – най-вероятно ще видим променен дизайн на камерите, премахване на безжичното зарядно и процесор Snapdragon 8 Gen 4.

Дизайн и Характеристики

OnePlus 12 запази същия дизайн от OnePlus 11 със 6.8″ заоблен дисплей и със същото разположение на камерите. Беше добавено и безжично зареждане, което предходния модел липсваше. Очаква се за новия модел отново да е премахнато, но затова пък да видим по-голяма батерия от 6000mAh.

Въпреки по-голямата батерия, не се очаква да видим по-удължен живот на батерията, именно заради новия Snapdragon 8 Gen 4, за който се говори, че изобщо не е икономичен, а точно обратното.

Очаква се новия 6.8″ дисплей да е с 2К резолюция и този път гърба да е керамичен, а не стъклен като предния модел.

Очаква се разположението на камерите да се премести от ляво, на централно място, като ще се запази кръглото разположение на камерите и само 13R модела да бъде с камери разположени в квадрат по-вляво.

Камери

Очаква се в новия модел да видим 3 камери по 50мп. За справка в OnePlus 12 имахме 50мп основна, 64мп перископна и 48мп ultra-wide камери. Очаква се новите камери да са в пъти по-добри, като всяка ще осигурява x3 приближение.

Според друг източник обаче, може да видим същите камери като при OnePlus 12. Ще изчакаме премиерата на модела да разберем какви все пак ще са.

OnePlus 13 Software

Очаква се да видим новата версия на Oxygen OS на базата на Android 15 вече. След като в OnePlus 12 липсваха каквито и да са функции базирани на изкуствен интелект (AI), очаква се в новия модел да имаме доста такива.

Няма данни кога ще е официалната премиера на новия модел, но OnePlus 12 се появи на 6 декември 2023. Така, че се очаква и новия модел да се появи през декември в Китай, а официалната премиера за Европа да е през 2025.

За цената няма никакви спекулации все още. OnePlus 12 струваше на премиерата 799 евро. Като от компанията даваха отстпка ако върнете стар телефон и можеше да го вземете за 500 евро. Очаква се сега цената на новия модел да е 899 евро.

⇨ Споделете тази публикация:

Be6i4

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.