Новини

Android 7.0 Nougat е тук

Преди 5 месеца Google пуснаха първия Developer Preview на новата версия. Времето беше достатъчно да се подобрят и изчистят всички (ако не повечето) бъгове и най-вече самите автори на приложения, да могат да пуснат нови версии работещи с Android 7.0. Вчера беше официално представен, така че всички се чудят кога ще дойде за не Nexus телефоните. Но преди това малко информация накратко за новата версия:


Performance
 
New JIT compiler for faster updates, VR mode, and Vulkan API support.
 
Battery & data
 
Doze on the go for better battery management and new data saver for restricting data usage for background apps.
 
Productivity
 
Split-screen mode, picture-in-picture, and double tap to quickly switch.
 
Notifications
 
Bundled notifications, direct reply, and notification controls.
 
System usability improvements
 
Customizable quick settings, redesigned quick settings bar, redesigned Settings, emergency information, and lockscreen wallpaper.
 
Emoji
 
Unicode 9 emoji
 
Privacy and security
 
New direct boot, seamless software updates (for new devices), file-based encryption, and scoped folder access.
 
Device setup and migration
 
More settings are no covered by Android Backup.
 
Internalization
 
Multiple locales support, new languages, and new language preferences.
 
Accessibility
 
Accessibility settings are now part of the setup, customizable display size, accessibility mono output, and variable text to speech speed.
 
Android for Work
 
New work mode lets you turn off notifications from work apps.

 

От вчера OTA ъпдейт може да се очаква за Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player, Pixel C. Предполага се, че до седмица може да отнеме получаването на ъпдейт. Новите версии все още ги няма качени за ръчно инсталиране на страницата на Google. Когато ги има ще ви уведомим.

Samsung

Samsung не са особено бързи, когато стане дума за ъпдейти, така че надали това ще се промени сега. Имаше около 6 месеца забавяне от обявяването на Android 6.0 докато не го видяхме на Galaxy Note 5 първо. Може би не по-рано от 5 месеца е очакваното забавяне сега.

LG

LG се справят доста добре, когато говорим за ъпдейти – Android 6.0 се появи само 2 месеца след представянето си (Sprint LG G4). Всъщност LG бяха и първите с ъпдейт до Marshmallow след Google. Така, че може би през декември можем да видим новата версия на LG G5. Най-вероятно и очаквания LG V20 ще бъде с Android 7.0.

Sony

Собствениците на Sony телефони можеха да тестват вече Android N Preview, както и преди време с Android M preview. Въпреки това за реален ъпдейт можем да очаква най-рано в началото на другата година.

Motorola

Motorola най-вероятно ще получат ъпдейт доста бързо, сега като са заедно с Lenovo. Може би още през октомври да видим ъпдейт за някои Moto модели…

HTC

И за HTC може да кажем, че се справят добре с ъпдейтите до новата версия. Отключеният One M9 и всички версии на A9 получиха Android 6.0 през декември 2015. Ако HTC следват същата линия – може би ще видим и тук ъпдейт до 2-3 месеца. Очаквания HTC 11 (може би това ще е името), би трябвало да е с Android 7.0.

Huawei

Без да броим Nexus 6P, първият Huawei който получи Android 6.0, беше Huawei Mate 8 само няколко седмици след пускането и. Така, че може би до месец да видим ъпдейт за някои модели.

Xiaomi

Xiaomi се справят доста зле с ъпдейтите. Дори и сега не всички от обещаните модели получиха ъпдейт до Android 6.0. Така, че поне 6 месеца ще трябват преди да видим по-скоро някоя отворена beta версия (както правеха с предните версии).

Android One

Android One устройствата използват стоков Android, така че би трябвало да получат сега  и те OTA ъпдейт. Или ако не сега, до поне в близките седмици.

Източник

 

⇨ Споделете тази публикация:

Be6i4

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.