Новини

Google работи по персонализируем Navbar, скрит в Android 7.0

За първи път се спомена за такъв проект още в Marshmallow, но само с няколко функции. Сега се очаква адски много менюта, така че да можем да персонализираме телефона както искаме.

Google първо показаха този код с ъпдейта на developer preview от 22-ри януари, но после на 24-ти февруари го скриха с мотива, че още не е готов и трябва да се доработи. След модификация на SystemUI обаче, може лесно да се пусне цялото меню.

ap_resize (1).png

Вижда се, че всичките стандарни бутони могат да се махнат (при желание) и да се добавят нови дори. Може на определен бутон да се запамети да речем интервал (space).

Върпоса е дали ще видим това меню в някой от следващите ъпдейти или ще остане за следващата версия на Android… Ако все пак искате да го пробвате, засега може само на Nexus 5X, 6, 6P  и Nexus 9. Може да погледнете темата за това в XDA-Developers. За целта ще ви трябва custom Recovery – за да флашнете zip от него.

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

Be6i4

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.