Новини

Android GO – базова операционна система за по-бавни и/или евтини телефони

Преди малко приключи днешното издание на Google I/O за 2017-та година.

Сред множеството нововъведения в приложенията на Google и изкуствения интелект бяха презентирани и функционалности от следващата версия на Android – O.
Интересното тази година е, че вече е помислено и за по-базовите устройства. Както ще видите и на клипа от източника – става въпрос за устройства с 1GB и по-малко оперативна памет.

Android Go е олекотена версия на Android O (и не само). Тя работи гладко на най-евтините и нисък клас телефони (отново повтарям: с RAM между 512MB и 1GB).

Другите 2 неща, които трябва да знаем за тази "версия" на Android са:

  1. Android Go e пакет с пренаписани Google приложения, оптимизирани за работа с гореспоменатия клас устройства, и използващи по-малко памет, по-малко мобилни данни и заемат по-малко място в телефона.
  2. Това е версия на Play store, която предлага тези оптимизирани приложения.

Например: Ще има "YouTube GO" приложение, което ще ви дава опция за бърз преглед на целия клип, избор на качеството, както и информация колко точно данни ще ви коства, за да изгледате видеото от край до край.
Също ще можете да запазвате клипове докато сте онлайн, за гледане офлайн на по-късен етап, когато нямате достъп до мобилен интернет.
Ще можете също да споделяте тези "запаметени" клипове  чрез вграден  peer 2 peer протокол в приложението, без да хабите от мобилните си данни.

Мобилният браузър "Chrome" ще е с включен по подразбиране Data saver.

Първите устройства с Android Go (базирана на Android O) се очаква да излязат в продажба през 2018-та година.

 

 

 

източник

⇨ Споделете тази публикация: