Новини

Zenfone 10 – компактния фрагман на Asus

 След компактния Zenfone 9, който има нестандартен дизайн, водоустойчиво покритие и 5.9” екран, Asus се подготвя да пусне на пазара вече Zenfone 10,  който ще доразвие тези спецификации и чиято премиера се очаква след няколко седмици.

Zenfone 10 ще предложи дисплей със същите размери, чипсет Snapdragon 8 Gen 2, който ще гарантира и по-дълъг живот на батерията, както 16 GB RAM и 256 флаш памет. При миналогодишния Zenfone 9 се наблюдаваше слаба устойчива производителност, очевидно поради компактния му форм-фактор, така че се надяваме, че ASUS се е справила с това предизвикателство с новия телефон.

В новия модел се очкват и важни подобрения, сред които хибридна стабилизация на камерата и поддръжка за безжично зареждане, което е новост за серията досега. Селфи камерата ще е позиционирана в малък отвор в горния ляв ъгъл. По предварителна информация Asus ще използват 200-мегапикселова камера, което ще превърне Zenfone 10 в един от най-интересните смартфони за мобилна фотография. Ще има възможност и за безжично зареждане. Няма информация за скоростта, но това е значителна добавка, тъй като в Zenfone 9 тази опция липсваше. Ще има 5000 mAh батерия и поддръжка за 67W зареждане.

Информация за други характеристики все още няма, спряганата цена засега е $ 750, но всичко ще бъде официално разкрито на 29 юни, когато се очаква и да бъде преставен Zenfone 10.

Източник

⇨ Споделете тази публикация: