Новини

V Fold – първия смартфон със сгъваем дисплей на OnePlus

OnePlus Fold се очаква да получи 7,8-инчов вътрешен AMOLED дисплей с 2K резолюция и частота на опресняване 120Hz. Вторият дисплей ще има 6,3-инчов AMOLED екран и същата частота на опресняване.

На борда си ще разполага с чипсет Snapdragon 8 Gen 2, до 16 GB RAM и 256 GB външна флаш памет.

Тройната основна камера, като един от обективите ще бъде с перископна система и с по-сериозен оптичен зуум, ще разполага с 48-мегапикселов основен модул, 48-мегапикселова ултраширокоъгълна камера и телеобектив с резолюция 64 мегапиксела. Във външния екран ще бъде вградена 32 MP селфи камера, а във вътрешния – вградена 20 MP селфи камера.

Коженият заден панел в черен цвят има изпъкнал кръгъл модул на камерата с марката Hasselblad, които са вече няколко години са партньори на OnePlus и Oppo. Има индикации, че компанията ще запази слайдера за преминаване от тих режим към вибрация и звънене, а корпусът ще се базира на метална рамка и гръб от изкуствена кожа. Не е изключено да има и версия със стъклен заден панел или такъв от метал.

Сгъваемият телефон ще има любимия slide alert и бутони за регулиране на силата на звука в десния край. Ще има два високоговорителя отгоре и още един отдолу, заедно с USB-C порт. Моделът ще предложи 4800 mAh батерия с поддръжка на 67-ватово зареждане.

Анонсът на OnePlus Fold се очаква до края на лятото, като може да се състои през август – малко след премиерата на сгъваемите Galaxy Z Fold5 и Flip5. 

Източник

⇨ Споделете тази публикация: