Новини

Bullitt Group и MediaTek искат да пуснат смартфон с поддръжка на сателитна комуникация

Bullitt Group, която е британски производител на мобилна техника с марката CAT и Motorola, съвместно с производителя на мобилни чипове MediaTek подготвят устройство, което ще има възможност за двупосочна сателитна комуникация. Съвместния проект на двата бранда се очаква да излезе на пазара през първото тримесечие на следващата година.

В продължение на 18 месеца MediaTek и Bullitt са работили за добавяне на тази възможности в следващото поколение от 5G телефони на Bullitt, които ще са първите, които ще включват новия чипсет на MediaTek.

Новият смартфон ще бъде първото мобилно устройство, базирано на платформата MediaTek 3GPP NTN. Интелигентният софтуер ще проследява какъв тип връзка се използва в момента – Wi-Fi или клетъчна мрежа. При липсата на достъпни мобилни мрежи и безжична връзка този телефон ще може да изпраща съобщения с помощта на сателит. Bullitt добавя, че тази система ще работи достатъчно бързо: включването към орбиталната мрежа и изпращането на съобщение ще отнема около 10 секунди.

 Анонсът може да се състои на MWC 2023 в Барселона в края на февруари. Следва да се отбележи, че Apple вече предлага подобна опция, като скоро се очаква и моделите Galaxy S23 да разполагат с нея. 

Източник

 

⇨ Споделете тази публикация: