Новини

Saga е Android флагман за 1000 долара с акцент върху Web3

Solana Saga се рекламира като флагмански смартфон с Android, който ще предложи уникален набор от функции, интегрирани с блокчейна Solana. Както може да очаквате при този вид интеграция, Saga ще може лесно и сигурно да извършва транзакции, като същевременно ще може да управлява цифрови активи. Смарфонът е и духовен наследник на Essential PH-1, като на практика е създаден от същия екип, който бе ръководен от Анди Рубин през 2017 г. След като компанията фалира, бившия персонал на Essential миналата година основаха компанията OSOM и обявиха за разработка на смартфона OSOM OV1. OSOM означава  Out of sight, Out of mind и се произнася като една дума awesome („готино“, „страхотно“).

През тази година OSOM обяви партньорство със Solana Mobile за пускане на първото си устройство и като резултат от това, то се очаква да излезе под ново име. Сега то няма да се казва OSOM OV1, а Saga. И с наближаване на премиерата вече станаха ясни и основните параметри на телефона, като той се очертава като доста мощно предложение. Устройството ще е с AMOLED с диагонал 6.67 инча, резолюция Full HD+ и честота на опресняване до 120 херца. Ще се базира на чипсета Snapdragon 8+ Gen 1 с до 12GB RAM и 512GB флаш памет за файлове. Основната камера е двойна с 50MP сензор с OIS и 12MP с ултраширокоъгълна оптика. Селфи камерата е 16-мегапикселова. 

В софтуерно отношение е заложено на чистата версия на Android 13, като отличителната характеристика ще бъде неговият софтуер, който разчита на Solana Mobile Stack, осигурявайки възможности, обслужващи Web3. По отношение на дизайна са използвани стоманена рамка с акценти от титан и гръб с керамично покритие и има сертификация IP68. Депозит от 100 долара ви дава място на опашката, ако решите да закупите въпросно устройство. Слушалката ще струва 1000 долара и се очаква да бъде представена през първото тримесечие на 2023 г.

Източник

⇨ Споделете тази публикация: