Новини

Google ще представи и компактен модел в серия Pixel 7

По предварителна информация новият Pixel 7a ще е устройство с мащабен ъпгрейд, в резултат на което ще стане много по-близо до флагманите, отколкото сегашния Pixel 6a. Очаква се моделът да получи керамичен корпус. В Pixel 6а, корпусът е от пластмаса, въпреки че Pixel 5a предлагаше алуминий. Втората функция е тясно свързана с новата изработка – поддръжка на безжично зареждане. При смартфоните от среден клас това все още е изключение, а не правило.

Моделът ще получи 6.1″ OLED-дисплей, процесорът се очаква да бъде същия, на базата на който е изграден Pixel 7 – Tensor G2 и ще разполага с 6 GB оперативна памет. Характеристиките на камерата се очакват да са почти същите, като при седмата серия. Камерата ще предложи основен модул – 50-мегапикселов Samsung GN1, телефото сензорът ще бъде 64-мегапикселов Sony IMX787, а предната камера ще бъдат оборудвана със сензор IMX712.

Въз основа на тези предварителни  характеристики, все още не е известно дали Pixel 7a ще запази разлика в цената по сравнение с флагмана от предишната генерация: в началото на продажбите през 2021 г. Pixel 6a струваше само със 150 долара по-евтино от базовия Pixel 6. Остава само да изчакаме за да разберем на каква цена Lynx ще се появи на пазара в първата половина на 2023 година.

Източник

⇨ Споделете тази публикация: