Новини

Fairphone 4: модулен дизайн и гаранция от 5 години

Fairphone, компания, която е известна с произведени от етично добити материали и изключително лесни за ремонтиране смартфони, има нов модел  – Fairphone 4. От бранда дори твърдят, че новият им модел е неутрален на отпадъци, тъй като рециклирането на един телефон е равностойно на обема електронни отпадъци за всяко продадено устройство.

Новото устройство е оборудвано с 6,3 инчов дисплей с резолюция 2340х1080 пиксела и има много по-тънки рамки в сравнение с предишния Fairphone 3. В средата на горната част на екрана има капкообразен отвор за предната камера с резолюция 25 MP. На борда си разполага със Snapdragon 750G и се предлага в конфигурации с 6 GB оперативна памет 128 GB флаш-диск, както и с 8 GB RAM и 256 GB флаш-диск.

Основната камера е тройна с резолюция на основния сензор 48 MP, който има и оптична стабилизация на изображенията. Вторият фотосензор е също 48 MP и има оптика за широкоъгълни макро снимки. Третият сензор е заделен за лазерна система за оптично фокусиране. Наличен е MicroSD слот за външни карти памет, има възможност за използване на две SIM карти чрез една физическа nanoSIM и една eSIM.

Акумулаторната батерия е с капацитет 3905 mAh. Поддържа се технологията Quick Charge 4.1, а в комплекта не е включено зарядното устройство. Няма гнездо за аналогови слушалки и микрофон.

Едно от най-големите предимства на модела е, че е проектиран да може да се ремонтира и обслужва от самите потребители. Телефонът включва лесно заменими модули: дисплей, USB Type-C порт, предна камера, говорител, масива сензори на основната камера, акумулаторна батерия и заден панел с гумени уплътнения. Всички тези компоненти се продават в сайта Fairphone.com. Компанията предлага петгодишна гаранция на своите смартфони, като едновременно с това обещава, че резервни части за тях ще има много дълго време. Мобилният телефон работи под управлението на ОС Android 11, като за него са обещани две основни актуализации на Android и софтуерна поддръжка до края на 2025 г. Новият модел има подобрени технически характеристики, а неговата цена за базовата версия е 579 евро.

Източник

⇨ Споделете тази публикация: