Новини

Самсунг може да представи компактна версия на модела S9

 

 

Достоверен източник на предварително изтичаща информация свързана с телефоните Самсунг твърди, че компанията работи върху мини версия на модела S9.

Новият смартфон ще бъде снабден с infinity дисплей, който е извит в двата края по подобие на дисплея в модела S8 и ще бъде с размер между 4 и 5 инча. Източникът твърди, че две от устройствата ще бъдат ъпгрейди на настоящия модел S8, а третото устройство ще бъде под името Galaxy S9 Mini. По – интересното е, че с този размер на дисплея, предполагаемото Mini вероятно ще е отговорът на Самсунг на модела iPhone SE на Apple, който беше представен през март миналата година и за който се твърди, че също ще получи ъпгрейд под името SE2.

Според @iceuniverce, моделите S9 ще имат доста нови функции, като применро широколентово антирефлексно покритие (BBAR) на камерата. Към момента тази функция се използва единствено в дигиталните SLR апарати, но явно Самсунг се стремят сериозно да подобрят качеството на снимките през 2018г. Технологията позволява да се намалят  отблясъците и отраженията, което води и до значително по-качествени изображения.

ISOCELL 2X7 е ново поколение 24 МП сензор с големина на пиксела от 0.9μm – най-малкия в индустрията, но благодарение на технологията Tetracell, която "на хартия" трябва да обедини няколко малки пиксела в един по – голям, за да се симулира по – добра ефективност на пикселите, това не би трябвало да е проблем. Малкия рамер на пиксела си има и своите предимства. Той позволява да се монтира 24 МП сензор за изображения в по-тънък камерен модул, което пък от своя страна позволява устройството да запази своя елегантен дизайн.

Galaxy S9 ще бъдат снабдени и с второто поколение SoC от новата девета серия чипсети на компанията –  Exynos 9810. Процесорът ще е с трета генерация custom ядра, ъпгрейднат графичен процесор и Gigabit LTE Cat.18 модем с поддръжка на стандарта 6CA, което ще позволи скоростта на сваляне да достигне до 1.2 Gbps.

По всичко личи, че 2018 ще бъде доста натоварена година за Самсунг, ако трите модела се превърнат в реалност. Името на компанията вече се свързва и с представянето на телефон с огъващ се дисплей по – късно през годината, а като прибавим и следващия модел от Note серията, броят на устройствата през следващата година може да се увеличи до 5 (пет).

Това е и причината за появилете се спекулации, че устроствата от S серията ще бъдат представени доста по – рано от обичайната практика това да се случва на Световния мобилен конгрес през февруари.

 

⇨ Споделете тази публикация: