Skip to Content

Google блокира достъпа до GApps за нелицензирани устройства, но не и за custom ROMs

Google-Play-Certified.png

Тъй като Android е отворена система, производителите сами решават как да направят собствения си software. Но за да има някаква равнопоставеност и уеднаквяване, Google налагат мерки, които ако не са изпълнени, няма да може да се използват приложенията и услугите им. Доскоро беше възможно за всеки един произодител на Андроид смартфон, да инсталира Google, независимо дали спазва определни норми. Изключение от това правило ще има само за custom ROMs. 

За подобен проблем сигнализираха доста хора вече, но обикновено изтриването на данните на Google Play Services и рестарт решаваше проблема. Уви, има допълнителна проверка и това няма да работи.

На мен самия вече двама човека ми съобщиха, че Google Play не работи на root-нат Kindle Fire. След като изгубих няколко дни и аз стигнах до този извод, че Google са променили политиката си. Не можах да подкарам Google Play на Kindle Fire HD. Още тогава (преди 3 седмици) им казах, че остава само вариант с custom ROM.

Така, че ако използвате някоя от по-непопулярните марки телефон или таблет и имате само root, за да изпозлвате Google Play - най-вероятно няма да ви работи вече. Потърсете в AndroidBG, xda или 4pda custom ROM за вашето "тамагочи".

Източник

Коментари

Е да се надяваме така да си

Е да се надяваме така да си остане

Рутни телефона с Magisk после

Рутни телефона с Magisk после скрий рута там от неговото меню! Гугъл не би трябвало да го засича. Magisk не променя никой системен файл, така че след като скриеш рута буквално все едно го нямаш. Ако използвайш SuperSU ти трябва SuHide Lite и също SU трябва да бъде в папка sbin. Общо взето със SuperSU е доста повече играчка да се скрие, за това просто първо рутни телефона с Magisk който ще инсталира SU в sbin и после ще го скрие. Тествай и напиши резултата.

Информация за автора на тази статия

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Google +, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Занимава се професионално с поддръжка на voicemail. Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.