Новини

5 неща които ще видим от Google във Вторник

След като Sony, Samsung, Motorola и много други представиха новите си модели, сега е ред и на Google.  На специално събитие във Вторник се очаква да видим 2 нови Nexus телефона, официалният старт на Android MarshMallow и на 2 устройства Chromecast.

Nexus 5X

CMkym0QWEAIsCsJ.0.jpg

Nexus 5 беше представен преди 2 години. Сега е време да го видим пак заедно с LG, но като модел Nexus 5X. Това което знаем до тук като разлики от пртедният модел са:

По-голям екран при Nexus 5X. (5.2" срещу 4.95" за Nexus 5)

Сега вече ще имаме и пръстов отпечатък. На снимката ясно се вижда скенера, а и той официално е представен в Android Marshmallow.

По-добре камера. Очаква се да имаме 13мп камера отзад и 5мп отпред.

Повече RAM памет. Очаква се процесора да е Snapdragon 808 и 2GB или 3GB RAM. Паметта на телефона ще е 16GB или 32GB.

USB Type-C. И тук ще имаме новият стандарт за обмен на данни, а и най-вероятно за бързо зареждане.

Nexus 6P

160424wj7jkk4kjht7fjfa.0.jpg

Nexus 6 беше представен миналата година заедно с Motorola. Тази година модела е подготвен от Huawei. Какво да очакваме като разлики от предният модел:

Нов дизайн. Както виждате дизайна е доста променен. Неясно е защо около камерата е в друг цвят, но може би ще разберем във вторник.

Пръстов отпечатък и тук. Никаква изненада и тук. Мястото на скенера е отзад, като според някой това би създавало затруднения. Лично на мен ми допада, тъй като използвам телефон точно с такъв скенер отзад.

По-малък дисплей. Ето и една изненада. Дисплея няма да е 6", а най-вероятно 5.7". От друга страна очакваме резолюция от 2560 x 1440, което ще го направи доста по-добър от Nexus 6.

Нов Процесор. Очаква се модела да е с Snapdragon 810 с 3GB RAM памет. Вътрешната памет ще е 32GB и 64GB, като има и слух за 128GB.

По-добра камера. Трудно е да се каже колко точно ще е по-добра, но според Benchmarks, телефона ще е с 11мп задна и 7мп предна камери.

USB Type-C. Вижте снимката:

 

Android MarshMallow

За първи път чухме за Marshmallow през месец май. Сега вече ще бъде наличен и ще видим цялата му функционалност. Очаква се доста по-добър живот на батерията, както и много други оправени бъгове.

Длъжни сме да споменем, че Google ще представят второ поколение Chromecast, както и Chromecast Audio.

Очаквайте вторник или сряда още новини с точните спецификации на моделите.

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

Be6i4

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.