Новини

LG ще напусне мобилния бизнес

Когато вашият бизнес работи с нетна загуба през последните шест години, има няколко начина да останете на повърхността. В случая с LG Mobile спирането на всички по-нататъшни усилия сега изглежда като най-вероятният сценарий. Нов доклад на The Korea Times, цитиращ източници от индустрията, твърди, че LG ще потвърди излизането си от пазара на смартфони още през следващата седмица.

Докладът уточнява, че официалното съобщение ще бъде направено следващата седмица, 5 април, след като заседанието на борда на LG реши съдбата на мобилното подразделение завинаги. Само миналата седмица LG съобщава, че е започнала преговори за продажба на мобилното си подразделение, което в крайна сметка не е успяло да се осъществи.

Представител на LG Electronics коментира, че компанията обмисля няколко стратегии за своя мобилен бизнес, включително разпродажба на цялото подразделение, както и разделена продажба и изцяло излизане от бизнеса със смартфони.

Освен това слуховете, че служителите на LG Mobile ще бъдат преместени в отдела за битова техника, започнаха да циркулират в Twitter само преди няколко дни.

Източник

⇨ Споделете тази публикация: