Новини

От края на март има и LineageOS 18.1

Най-популярните custom ROM-ове бяха официално представени под това име през 2016 година, след разпадането на CyanogenMod проекта. От тогава насам има няколко големи ъпгрейда и винаги като продукт имаме чист Андроид без Google приложения. (допълнително има Gapps) Най-новия ъпдейт LineageOS 18.1 беше представен в края на марти предлага Android 11 за над 50 различни модели телефони.

Инсталиране на LineageOS 18.1

Това което отличава новата версия от предните е, че тук вече се изпозлва Recovery на LineageOS. Както знаем за предходните версии се разчиташе предимно на TWRP, OrangeFox и други custom Recovery. Най-вероятно няма да има никакъв проблем и ако все пак изпозлвате TWRP, от LineageOS препоръчват да се използва тяхното. След което (по избор) може да инсталираните приложения на Google (Gapps) или да го root-нете.

LineageOS е най-вече популярен сред хората със стари модели, защото предлагат най-новия Android 11 дори за телефони като LG G2 и Galaxy S4 (и двата са модели от 2013).

Ако искате да проверите за вашия модел дали има custom ROM, то може да проверите през страницата на LineageOS. Ако сте доволни, винаги може и да ги подкрепите за по бира в Paypal или Patreon. (все пак хостинг не е безплатен)

⇨ Споделете тази публикация:

Be6i4

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.