Новини

NitroPhone – най-сигурният Android смартфон в света

В основата на NitroPhon, който предлага защита срещу шпионски софтуер и уязвимости от нулев ден, стои Daniel Mickay’s – софтуерен разработчик и експерт по киберсигурност. Изграден е върху основата на Pixel 4a и осигурява пълна поверителност и защита на данните благодарение на операционната система GrapheneOS, която се смята за най-сигурната и се използва от специфични професионалисти.

Тя осигурява на устройството абсолютно конфиденциални данни, а чипът за сигурност Titan M защитава смартфона и данните от сложни физически атаки. Устройството използва рандомна VPN връзка, което предотвратява проследяването на Wi-Fi скенерите.

По подразбиране NitroPhone не предлага интеграция с облака или услугите на Google. Има възможност приложенията да могат да бъдат инсталирани от Google Play, но като изолирани приложения и с ограничени функции, тъй като те няма да могат да получат достъп до IMEI, до серийни номера на устройството и SIM картите, както и идентификационния номер на абоната и MAC адреса. Трябва да се отбележи, че поради тази причина някои приложения може да не работят коректно.

NitroPhone гарантира защита от вируси: с отворен код се проверява наличето на несанкциониран външен достъп, има и дистанционен тест за проверка на автентичността на софтуера. В системите за сигурност има още вграден сензор за пръстов отпечатък, система за проверка и верифициране на модулите за стартиране, размяна на позициите на цифрите при въвеждане на ПИН. Устройството има и функцията за автоматично изключване при неакивност за определен интервал от време.

NitroPhone предлага 5,81-инчов екран с изрез за предната камера. Оборудван е със Snapdragon 730G, 6 GB RAM и 128 GB флаш памет. Камерата е 12.2МР с dual pixel технология. Другите характеристики на смартфона включват аудио жак с размер 3,5 мм, USB Type-C порт, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac модули, NFC и Bluetooth. Цената на защитеното устройство е €630.

Източник

⇨ Споделете тази публикация: