Новини

Nubia Red Magic 7 Pro – геймърски смартфон от ново поколение 

Компанията Nubia официално представи на световния пазар своя геймърски смартфон от ново поколение – Nubia Red Magic 7 Pro. Разлика между глобалния модел и този за Китай е, че международната версия освен наличие на NFC, получава 65 W бързо зареждане за 5000 mAh си батерия, докато за китайската то е 135 W.

Дисплеят на модела е с 6.8″ диагонал, Full HD+ резолюция, AMOLED панел със 120 Hz честота на опресняване и 960 Hz честота на дискретизация и е защитен със закаленото стъкло Corning Gorilla Glass 5. В дисплея е вграден скенерът за пръстови отпечатъци, в който може да измерва и честотата на сърдечния ритъм.

Устройството се базира на чипсета Snapdragon 8 Gen 1 и има 16 GB RAM и 256 GB (Obsidian) или 512 GB (Supernova) вградена памет. И двата модела предлагат i 6 GB виртуална памет. Тройната задната камера се предлага в конфигурация 64 МР + 8 МР + 2 МР, а селфи камерата е 16 МР и е разположена под дисплея.

При този геймърски смартфон компанията се е погрижила за разсейването на топлината чрез различни решения, включително т.нар. „турбовентилатор“, който достига 20 000 оборота в минута, без да става твърде шумен. Въпросният има перки с дебелина едва 0.1 мм и повишава притока на въздух с до 33.3%. При версията Supernova, която има и прозрачен заден панел, четири от перките на вентилатора са с RGB подсветка. 

Телефонът разполага и с втори чип. Това е SoC Red Core 1, който се грижи за контрола на звука при игрите, за качеството на изображението и за тактилната обратна връзка по време на игрите. Цените съответно за Supernova и Obsidian версиите са 899 евро и 799 евро. Според официалния пресрилийз на Nubia тези устройства ще се предлагат и в България.

Източник

⇨ Споделете тази публикация: