Новини

Сгъваемият смартфон на Google може да има едва 5.8″ външен дисплей

По предварителна информация се очаква Google заедно със серията Pixel 7 през последното тримесечие на годината да представи и своя първи сгъваем смартфон Pixel Fold, но има вероятност брандът да избере и отделно събитие, което ще е изцяло посветено на него. Засега е ясно, че той ще бъде подобен на Galaxy Z Fold на Samsung и ще има външен екран с диагонал 5.8”, което е значително по-малко спрямо 6.19” при очаквания през август Galaxy Z Fold 4. От друга страна вътрешният сгъваем дисплей на модела ще бъде с размер, близък на този на Fold 4.

Устройството ще има дизайн на книга и вероятно корпус от метал и стъкло с някои от характерните дизайнерски черти на Pixel 7. Освен това се очаква Pixel Fold да се базира на новия чипсет Tensor от второ поколение и, разбира се, да пристигне с предварително инсталиран Android 13, защото в платформата има подобрения за сгъваеми дисплеи.

Сгъваемият смартфон на Pixel, наричан още Notepad, ще бъде сходен по дизайн с Oppo Find N, отколкото с Galaxy Z Fold3. Цената на устройството се очаква да бъде около 1400 долара.

Източник

⇨ Споделете тази публикация: