Новини

Google Pixel 7 и Pixel 7 Pro ще предложат Tensor 2 процесори и нови модеми на Samsung

Откъм дизайна Google Pixel 7 няма да се промени много, в сравнение с тези от серията Pixel 6. Всъщност именно с тях Google въведе нов дизайн за своите телефони и явно смята да се придържа към него. Според първите рендъри  лентата на камерата на гърба все още присъства, но сензорите вътре вече са поставени на различни места. Всички физически бутони са подредени от дясно, като този за захранването отново се намира над бутоните за контрол на звука.

„Сърцето“ на моделите се очаква да бъде процесор Tensor 2, но също така те да имат и модеми на Samsung. Задната камера ще получи два сензора за изображения: 50-мегапикселова основна и още един, чиито характеристики не са посочени. Задният панел на устройството е извит от всички страни, рамката също, но дисплеят ще е плосък. Pro-версията може пак да ни предложи извит дисплей.  Скенерът за пръстови отпечатъци е под дисплея, а в долната част намираме порт Type-C, който е разположен точно до главния високоговорител на телефона.

Капацитетът на батерията на смартфона все още е неизвестен, но е вероятно да бъде по-малък от 5000 mAh поради по-малкия размер в сравнение с Pixel 6. Устройството ще бъде представено в три конфигурации 128, 256 или 512 GB.

Aко не настъпи драстична промяна в плановете на Google премиерата вероятно ще е през октомври. Тогава ще разберем и повече детайли за подобренията и актуализациите към Android 13. Според данните кодовите имена на Pixel 7 и Pixel 7 Pro са съответно “Cheetah” и “Panther”. Новите модели се очаква да бъдат представени в няколко цвята (вероятно черно, коралово, синьо и бяло). Засега другите технически характеристики, както и цената на новата серия на Google все още са неизвестни.

Източник

⇨ Споделете тази публикация: