Новини

Samsung обяви бюджетния Exynos 7570 произведен по 14nm технология

Samsung обяви основен ъпдейт на техния бюджетен SoC, който ще носи името Exynos 7570. Той ще бъде първия по рода си, насочен към уреди и мобилни устройства в ниския клас, произведен по 14nm технология. Също така отличително в този чип е наличието на вградени WiFi, Bluetooth и GPS, което е за предпочитане, вместо устройствата да трябва да ползват такива от външни доставчици.

Разбира се този чип няма да го видим в Galaxy S8, защотое насочен към ниския клас устройства и оборудване, което не се нуждае от голяма процесна мощност и висок капацитет за видео рендиране. 

Както казват от AnandTech, това е голяма изненада, защото 14nm технологичен процес е доста скъп, за да бъде използван за чипове в среден клас, а да не говорим за нисък клас. Позитивите от този процес за Exynos 7570 спрямо предшествениците си с 28nm технология са 70% подобрение  в производителността и 30% повече енергоефективност.

Освен всичко това, предходните бюджетни Exynos процесори имаха само вграден модем, и нямаха вградени WiFi, Bluetooth и GPS, както Exynos 7570. Новия процесор ще има четири А53 ядра, но тактовата честота все още не е известна, както и GPU-то. Ще се поддържа максимална резолюция от 1280х800 пиксела, което говори за не много мощно GPU.

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.