Новини

Sony прекратява сегмента „Стандартен Премиум“. Без наследници на Xperia X и Xperia X Compact

Вчера, на конференцията "2017 Investor Day", Sony потвърди плановете си да прекрати портфолиото си от смартфони в сегмента "Стандартен Премиум". Устройствата пуснати в този сегмент са Xperia X и Xperia X Compact през 2016-та.

Тази линия е проектирана да бъде една стъпка под "Флагман" сегмента, като са проектирани да предложат разумна цена с почти флагмански характеристики. Когато тези устройства бяха обявени официално, много хора не бяха доволни от това, че нямат абсолютно флагмански характеристики. Явно това е било чуто от управлението на Sony.

До тази стъпка са довели също и статистическите данни за продажбите през фискалната 2016-та година. (бел.ред. от Април 2016-та до Март 2017 в Япония). Продажбите в гореспоменатия сегмент са достигнали само 85% от заложените цели в Япония и едва 31% от планираните продажби извън Япония.

Sony ще продължат да влагат най-много във Флагманския сегмент, като продължат да развиват линиите Xperia XZ Premium и Xperia XZs. Също така няма планове да се отказват и от средния сегмент, където през 2017 ще видим моделите Xperia XA1 Ultra, Xperia XA1 и Xperia L1.

 

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.