Новини

Xiaomi 15 ще е първия телефон със Snapdragon 8 Gen 4

Qualcomm обявиха, че тяхната премиера на новия процесор ще е на 21 октомври. Според блогъра DigitalChatStation именно Xiaomi 15 ще бъде първия телефон с новия процесор.

Това не е първия път когато Xiaomi и Qualcomm си партнират. Миналия октомври видяхме Snapdragon 8 Gen 3 първо в Xiaomi 14. Така, че доброто партньорство между двете компании продължава.

Xiaomi имат дълга история, като още от Xiaomi MI 3 имахме Snapdragon 800, което по онова време го превърна най-бързия телефон според бенчмарк тестовете.

През годините Xiaomi продължиха да използват Qualcomm процесорите. Xiaomi MI 6 представен през 2017 беше със Snapdragon 835. След това MI 9 пуснат през 2019 беше с Snapdragon 855.

Очаква се новия процесор Snapdragon 8 Gen 4 да бъде още по-производителен. Вече по 3nm технология се очаква да задмине с доста Gen 3. Очаква се да видим и един по-енергопестящ процесор именно поради това.

Новия процесор ще бъде с ново супер-ядро с честота до 4.2GHz, осигуряващо максимален брой задачи и процеси за отрицателно време.

Gen 4 ще поддържа например в Xiaomi 15 три 50мп камери – основна, ултра-широка и телефото, осигуряващи едно ново преживяване в мобилната фотография.

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

Be6i4

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.