Новини

Сгъваемият смартфон на Xiaomi се очаква през март

Сгъваемият форм-фактор се счита като един от етапите в развитието на смартфоните Xiaomi. Това ще позволи на компанията да създаде устройство с по-голяма използваема площ на дисплея, като същевременно запази и компактния размер. Конкурентите вече пуснаха сгъваеми смартфони на пазара, което е още един стимул за Xiaomi да разработи подобно устройство. 

И сега според слухове разбираме, че компанията може да анонсира първия си такъв модел през март. Телефонът ще се сгъва навътре по подобие на Galaxy Fold и няма да има отвор в този екран за селфи камерата.

Основният екран може да е с диагонал 8.03 инча, а външният да е 6.38-инчов. Това би трябвало да е и най-достъпният модел със сгъваем екран на пазара. Ценовото позициониране може да помогне значително за популяризирането на този тип устройства.

Реакцията на потребителите към концепцията Xiaomi Mi Mix Alpha потвърди, че клиентите не са готови да купуват подобни продукти на висока цена. Така че Xiaomi трябва да постигне разумна цена за иновативния си продукт, ако иска да го наложи на пазара.

Източник

⇨ Споделете тази публикация: