Новини

Xiaomi спря достъпа до GMS в Китай

Компаниите за смартфони пускат своите телефони в Китай без Google Mobile Services, тъй като всички платформи на Google са забранени в азиатската държава. Потребителите обаче можеха да ги изтеглят, ако планираха да използват телефона си извън комтинентален Китай или чрез VPN.

Но потребителите на Xiaomi вече нямат възможност за това. Персоналът за поддръжка на MIUI обяви, че от този месец телефоните Mi и Redmi закупени без предварително инсталиран GMS, вече няма свободно да ги изтеглят. Устройствата, които ще бъдат засегнати от тази промяна, са предимно само за Китай, като Xiaomi Mi 10 Ultra, Redmi K30 Ultra и Redmi 10X серията.

Потребителите, които искат да използват GMS трябва да използват услуги от трети страни като платформата CoolAPK, която позволява странично изтегляне на приложенията.

Има много потребители, които купуват телефони от Китай и след това ги внасят в родните си страни или заради по-ниската цена, или, защото телефонът се предлага само там. Те ще трябва да превъзмогнат липсата на GMS, нещо което Huawei се опитва да направи през последните 2 години.

Източник

⇨ Споделете тази публикация: