Новини

Xiaomi Mi 11 – с коренно различен дизайн през януари 2021

Модела се очертава много интересен и се оформя интересно съперничество – между него и Galaxy S21 Ultra. Ще излязат горе-долу по едно и също време, тъй като Samsung си изтеглиха с месец по-рано Galaxy Unpacked Event-a – вместо обичайно през втората половина на февруари, ще бъде на 14 януари. И според мен го правят нарочно – именно за да вземат пазарен дял от Xiaomi. Флагманите, които Xiaomi пуснаха в края на декември и началото на януари – бяха без „аналог“ – конкурент. Големите им конкуренти реализират обичайно напролет и наесен, и около новогодишните празници остава един луфт без нови устройства.

Xiaomi имаха находчивостта да се възползват от това, но ето, че и на Samsung им светна лампичката. В изминалата година – пускат разни междинни модлели – Lite версии, FE  и подобни, но нямаха истински флагман (в този период), който да съперчничи на предложенията на Xiaomi.

За Xiaomi Mi 11 се очаква да се появи през януари, но все още няма точна дата. Предвид това, че Samsung вече си заковаха датата – Xiaomi могат да лавират и да изберат дата преди или след събитието на конкурента – може да се каже, че са в по-благоприятна ситуация. Очаква се Xiaomi Mi 11 да е голям, ама наистина голям – с 6,9 инчов AMOLED дисплей и честота на опресняване на екрана 144Hz. 

Според изтекла информация – ще бъде с коренно различен дизайн, без повече конкретика, и може би това касае очакваната липса на прорез в екрана за предната камера. Очаква се да е скрита под екрана. Xiaomi не успяха да са първи в това, но все пак ще са сред първите, ако го реализират рано.

Знаем, че ще бъде със Snapdragon 875 – изтекоха резултати от GeekBench тест на модел на Xiaomi с кодово име  M2012K11C с Android 11 и 6 GB RAM. В резултата не е посчено точното име на чипсета, но в изходния код е вписан графичния процесор Adreno 660, който ще се предлага със Snapdragon 875 SoC – така, че – това ще е:

Излезе инфо и за широкоъгълната камера. До сега се очакваше да бъде с модул с 4 камери: основен сензор с резолюция 192MP, перископ с резолюция 40MP, широкоъгълна 21MP и макро 8MP, с лазерен автофокус PDAF и оптична стабилизация OIS. Но според нова информация – широкоъгълният сензор ще е с резолюция 48MP – за сравнение Mi 10 e s 13MP.

Благодаря на @divna затова, че разреши да копирам текст от нейната тема във форума!

⇨ Споделете тази публикация:

Be6i4

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.