Новини

Sony Xperia X Compact с разкрити по-рано спецификации от GFXBench

Sony са една от компаниите, които ще разкрият нови продукти на IFA 2016 в началото на следващия месец. Слуховете са за поне два нови смартфона от семейството на Xperia X. Едно от устройствата се очаква да е компактен модел и за тези от вас, които харесват този тип телефони, дългото чакане след Z5 Compact свършва.

Дори Sony потвърдиха съществуването на два нови смартфона, но въпреки това японците не разкриват никакви други детайли. Нова информация обаче се появи в GFXBench с вероятните характеристики на компактния модел.

 

benchmark-sony-xperia-x-compact.jpg

Според теста, Xperia X Compact ще работи със процесор Qualcomm Snapdragon 820 и 4GB RAM. Ще има 64GB вътрешна памет, но не се споменава слот за карта памет. Също така Xperia X Compact ще има 4,6-инчов 1080p дисплей, което е добър ъпгрейд от предните компактни модели с техните 720p дисплеи.

Основната камера на телефона е 16MP с възможност за 4K запис на видео със светкавица, автофокус, разпознаване на лица и вероятно още доста други характеристики. Предната камера ще бъде 8MP.

Xperia X Compact ще излезе от кутията с Android 6.0.1, но се очаква бърз ъпдейт до Android 7.0 Nougat. Въпреки, че се очаква да бъде разкрит в началото на Септември, все още не е ясно кога ще е наличен по магазините.

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.