Новини

Официално беше представен ZTE Axon 20 5G – първия смартфон с вградена селфи камера в дисплея

Войната за безрамкови телефони изглежда е към своя край и през цялото време имахме доста интересни модели. Първите модели бяха с доста грозен и широк ноч, като минахме все пак с времето към все по-малък ноч. След това имахме изскачаща отгоре камера и след успешното вграждане на сензор за пръстови отпечатъци под дисплея, дойде ред и на селфи камерата. Днес ZTE влизат в историята като първия смартфон с камера под дисплея с модела Zte Axon 20 5G.

За модела се знаеше от няколко седмици и ето го сега официално представен. Със сигурност очакваме и други компании да го последват, да се надяваме още на IFA 2020 да видим някои.

Според ZTE внедряването на камерата под дисплея е било възможно благодарение на:

  • специален материал дисплей
  • процесор с двоен контрол
  • уникална захранваща схема
  • специална Pixel матрица
  • много специфичен алгоритъм за снимки

Новия дисплей спомага за по-голямата светлина за предната камера, процесорът и захранването се справят с проблемите с цветовете и дисплея заради скритата камера. Специалната матрица спомага целостта на дисплея, а специалния алгоритъм спомага за качеството на снимките.

Може да видите и качеството на снимката с тази предна камера. Определено има още какво да се желае:

Размерите на телефона са 172.1 x 77.9 x 7.9 мм и 198 гр., а екрана е 6.92″ OLED FHD+ 20:5:9. Процесорът е Snapdragon 765G, може би най-масовия избор в средния ценови клас. Може би, ако беше Snapdragon 865 цената му щеше да е много по-висока, затова избора на процесор е 765G. Ще има три спецификации – с 6, 8 iи 12GB RAM. Като вътрешната памет ще е, или 128GB, или 256GB.

Батерията ще е 4220mAh и 30W бързо зареждане и Android 10. Цветовете в които ще се появи са син, черен, лилав и оранжев, като цените са различните спецификации са 322$, 366$ и 410$. Ще се появи на пазара в Китай от 10 септември.

⇨ Споделете тази публикация:

Be6i4

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.