Новини

Интервю на AndroidBG с @Luba6ky

Здравейте 🙂

В днешното интервю домакина ще бъда аз @admin, тъй като на въпросите ще отговаря не кой да е, а човека чиито интервюта и статии свикнахте да четете всеки ден в нашия блог – @Luba6ky. Въпросите са събрани от членовете на екипа.

 

Luba6ky-1.jpg

 


 

 

Android: Преди да се появи Android, имаше ли технология или устройство което да те заинтригува по подобен начин? Или ако не е било нещо технологично, разкажи за някое друго хоби на което си отделял толкова време. Участвал ли си в други онлайн форуми толкова активно?

Luba6ky: Преди Android да навлезе в живота ми, честно казано не се занимавах толкова с техника. Може би средата, в която работех тогава не беше толкова технически насочена и това оказваше влияние. Преди това, още като ученик, нямах възможност да си позволя някаква техника, за да има какво да човъркам. Имах един стар компютър без интернет и сами разбирате, че и да исках да съм в крак с тези неща, просто нямаше как. Вече, след като започнах да работя си събрах пари за първия лаптоп и умен телефон. Преди това повече се занимавах със спорт. Определено той ми беше голямо хоби и го правех с огромно желание и хъс. По-късно вече започнах да не мога да му отделям толкова време. Иначе не съм участвал в други форуми преди това толкова активно. Даже, ако трябва да съм честен, си мислех, че е малко скучно да висиш толкова време и да четеш мненията на други хора :).

 

Android: Разкажи ни как навлезе в сферата на техниките, как попадна във форума и кое те накара да останеш тук?

Luba6ky: Всичко започна най-напред в работата ми. Попадайки в среда, в която не разбирах и грам от техническата част, в мен се породи голяма амбиция да науча всичко свързано с техническата информация. За това допринесе и един разговор с човека, който ми води обучението. След време, след като изчетох всичко налично в базата данни, кандидатствах за техническия отдел и бях приет. От там разбрах, че това което съм изчел въобще не е достатъчно и започнах още повече да се интересувам. В общи линии, като за човек, който до преди 7-8 месеца не разбираше нищо, бързо навлизах в материята. В един прекрасен ден в ръцете ми попадна HTC Magic. Реших да го разцъкам няколко дни и честно казано останах малко разочарован. Тогава си казах, че с Android нещо няма да се разберем. Малко по-късно в полезрението ми се появи HTC HD2, който на бъзик купих от един колега. Така се сложи началото на всичко и тази OS стана част от ежедневието ми. Тогава разбрах, че не разбирам нищо и от Android :). След посвещаването на повече от половин година в четене на информацията в XDA, експериментиране и дори няколко жалки опита да си направя софтуер стигнах до момент в, който разбрах всичко за този телефон. Разбира се, без правенето на софтуер :):):). С негова помощ научих почти всичко, което знам сега за Android.

Както казах, по онова време доста киснех в XDA. Един ден мой колега ми каза, че имало и Android форум в България. Признавам си, до тогава въобще не знаех за този сайт, за което много ме е срам сега, но така се стекоха нещата, че въобще не търсех информация по нашите форуми. Реших да си направя една, повтарям една :), регистрация и да разгледам за какво иде реч. Тогава забелязах, че информацията и познанията на хората за HD2 са много малки в този форум и сметнах за полезно да сложа едно рамо. Това ме накара да остана и постепенно желанието да помагам прескочи границите на HD2 раздела.

 

Android: Като нов потребител във форума бързо ли се ориентира и намери ли нужната информация?

Luba6ky: Да си призная, след като си направих регистрацията и видях за какво става въпрос, разбрах, че аз няма да ползвам форума, за да търся информация, а за да помагам тя да бъде намерена и предоставена. Дори първото ми мнение е в помощ на колега, а не е въпрос.

 

Android: Какви бяха първите ти сблъсъци с Android като OS и във форума?

Luba6ky: Първите ми сблъсъци с Android бяха от липса на знания. Когато си взех HTC-то той беше с инсталиран Android, но нямах представа как беше направено това. След грубата ми грешка да му кача пак Windows Mobile, моя колега отказа да ми инсталира отново стария Rom. Освен това отказа да ми обясни как да си го направя. Даде ми линк за раздела в XDA и ми каза да се оправям, за което сега съм му благодарен. След доста четене му хванах цаката, но явно ми трябваше някой, който да ми даде начален тласък.

Във форума се сблъсках първо с липсата на качествена тема за този апарат, което много ме изнерви. Въпреки, че имаше една важна тема, тя не беше пълна и аз се хванах да пиша. След 5 дни, в които събирах инфо от десетки теми успях да опиша почти всичко за този телефон.

 

Android: Кой беше първият ти умен телефон и с какво те привлече Android в последствие?

Luba6ky: Като се замисля, може би Nokia N95 8GB. Не беше нов, но много ми харесваше, което е нормално, като се има предвид какви бяха предишните ми телефони.

В последствие Android ме завладя с негова сложност, която може би беше подсилена от модела телефон и неговите особености. Принципно, на мен са ми интересни неща, които не разбирам въобще и така се запалих по роботчето.

 

Android: Какви бяха недостатъците на Symbian, които Аndroid  компенсира?

Luba6ky: Сериозно, тук може да си говорим цял ден :). За съжаление Symbian изостава от останалите операционни системи и в частност от Android и то с години. На някои може да се стори голяма дума, но дори първите версии на Android са една идея по-умни от някои от последните версии на Symbian. Самата концепция и липсата на иновативни нововъведения в Symbian я правят изоставаща и това е и основния и недостатък.

 

Android: Смяташ ли, че ентусиастите от XDA могат да оптимизират по-добре системата от Google?

Luba6ky: Смятам, че там наистина има хора, които знаят какво правят. Понякога се чудя, защо не ги вземат на работа в Samsung или направо в Google.Трябва да им се признае приноса към Android и всички модификации, които са направили, за да оптимизират тази OS. Google прави нещо, което да работи и да върши работа за всички. Това, което правят разработчиците от XDA е да дадат възможност да избереш сам, кое как да изглежда, как да работи и дали да го има. Google прави нещо за всички, докато XDA прави по нещо за всеки.

 

Android: Коя е любимата ти марка и защо?

Luba6ky: Любимата ми марка е HTC. Харесвам я най-вече заради Sense. Вярно е, че той бави леко работата на телефона и ъпдейтите идват малко по-късно, но всичко е въпрос на вкус. Не казвам, че Samsung или Sony не правят добри телефони. Дори в последно време съм ползвател на продуктите на Samsung, но HTC също имат с какво да грабнат окото.

 

Android: Кой смартфон очакваш с интерес и/или би си купил, когато излезе?

Luba6ky: Като гледам какво се задава, определено чакам с интерес флагманите на Samsung и HTC. Преди няколко дни на CES, SonyMobile представи водещите модели за тази година, но това което ще ни се предостави от корейците и тайванците ще е много повече. От Samsung пуснаха мухата с гъвкавия дисплей и 8-ядрените процесори, което подсказва само какво ни чака. От HTC нямаме много ясна информация, но и те кроят нещо. Харесва ми и желанието за борба от ZTE и Huawei, но новите HTC M7, Galaxy S4 и Note 3 ще смачкат пазара.

 

Android: Samsung или HTC? LG или Sony? Root или без ROOT? CWM или TWRP?

Luba6ky: Тук ще отговоря кратко …

HTC| Sony | Root | CWM

 

Android: А какви са ти очакванията за Mobile World Congress? Ще видим ли нещо голямо и иновативно?

Luba6ky: Мисля, че там ще видим нещо от HTC. Надявам се това да е HTC M7. Дано да видим и някой таблет от тях тази година. Надявам се и на нещо интересно от LG. За сега не знам какво да очаквам от другите. Някои свалиха картите на масата още на CES. Някои се пазят за пролетта, а други може би си мисля, че са свалили всички карти.

 

Android: Как мислиш, ще се отрази на Android задаващият се Ubuntu OS за мобилни телефони?

Luba6ky: Това е още една конкуренция на пазара. Според мен това ще доведе до още по големи иновации в телефоните, което е много добре. Наличието на съперник мотивира. Освен това, още един вид умен телефон означава още едно предложение за потребителите. Това ще доведе до спад в цените и още по-добри оферти. Като теглим чертата, пускането на Ubuntu OS е само в плюс за нас. За тази година нямам големи очаквания от Ubuntu OS. Все пак тя е още нова и има върху какво да се работи по нея, а и за сега всичко е концентрирано над Android vs iOS. Ако има нещо да става то ще е по-скоро другата година.

 

Android: Да поговорим и за израстването ти в AndroidBG. Как се случи така, че да бъдеш избран за член на екипа?

Luba6ky: Честно казано в самото начало нямах такава амбиция. По скоро гледах да помагам на потребителите. След време започнах все по-често да виждам, че има нередности във форума, за които се изискваше намеса на екипа, а след като аз не бях част от него, единствения начин да направя нещо бе да пускам доклади. Така се роди и желанието ми да модерирам. За съжаление не знаех как се кандидатства за модератор и реших да започна да пиша повече, да съм по-активен и да правя повече ръководства с надеждата да ме забележат. По това време тормозех колегата @emski_vas на лични съобщения и му пращах често линкове с проблемни теми. Дано не ме мрази много за това :). Бях си казал, че ако това не помогне ще подам сам кандидатура. И така, след няколко месеца реших да го направя. Един ден писах на @TopGun, за да ми обясни какви са изискванията за модератор, които трябва да бъдат покрити от един потребител. Той ми отговори, че за тази длъжност не се кандидатства, а ако бъдеш забелязан от екипа се обсъжда дали си подходящ. След няколко дни и вече угасващи надежди получих писмо от @admin, че съм приет за младши модератор и бях разпределен да наглеждам раздела HTC.

 

Android: Ти си най-скоростно повишения член на екипа. Твоята активност и принос се равнява на над 6000 мнения и над 300 теми, повечето от които важни ръководства. Това ли допринесе за бързото ти израстване в йерархията на екипа? С какво впечатли другите, за да ти се гласува толкова голямо доверие?

Luba6ky: Предполагам, че в началото именно темите, мненията ми и самото желание са оказали влияние, за да стана част от екипа. В последствие станах старши модератор или както му казваме глобален. За това ми израстване спомогна желанието да работя във всеки раздел на форума, без да се налага да занимавам колегите. Бях доста активен и в организацията на форума. По същото време продължавах да пиша теми и да помагам на потребителите. Това прерасна в едно ежедневие и рутина. С времето явно се доказах като човек, който има трезва преценка над нещата. В комбинация с нарастващото ми желание да спомагам за развитието на форума получих и най-голямото признание от @admin и станах администратор, за което ще съм му винаги благодарен.

 

Android: Ти си един от най-активните потребители в сайта. Как смяташ, че трябва да се развива той?

Luba6ky: Напред и нагоре с пълна сила! В момента AndroidBG.com е най-известния сайт в тази сфера от всички останали в България. Принципно, иска или не, той вече сам се развива благодарение на хората и напредъка на Android като цяло. Това определено не освобождава тези, които могат да направят нещо повече за него да не го правят.

 

Android: Какво е да администрираш форума, блога и социалните мрежи на сайта?

Luba6ky: Голяма отговорност. Като администратор във форума и блога от теб се очаква да вземеш най-правилните решения, макар в дадени моменти да има ощетени от това. От теб се иска да си най-компетентен и да гледаш както за благото на всеки един потребител и модератор, така и за благото на целия форум и общност. Понякога това налага взимане на трудни решения и често може да си спечелиш негативно отношение от даден потребител или колега, но такива моменти са неизбежни.

Да си админ  на всички профили в социалните мрежи също не е лесно. Там също се пишат мнения, хората искат помощ или съвет на които трябва да се обърне внимание. Освен това тези профили се четат от много хора и трябва да се стараеш да изглеждат добре. Освен това трябва да се следят мненията и да се внимава с недоброжелатели. Казано с две думи, това е отговорна задача, но за това ми е гласувано доверие и аз трябва да го оправдая, като си върша задачките.

 

Android: Като стана дума за блога, какво представлява той за теб?

Luba6ky: За мен той е много важен! Все пак това е лицето на сайта и е от съществена важност всичко там да е интересно и актуално. Откакто започнах да се занимавам и с него се стремя да пиша за нещата, които биха били най-интересни за потребителите, поне в моите очи. Гледам да пиша така, че да не се усеща пристрастие или прекалено лично отношение. На моменти може и да има, но като цяло идеята ми е там нещата да са представени като от човек, който гледа обективно на всеки слух, новина и т.н.

 

Android: Какво е за теб писането на новини- хоби, задължение или може би отпочиваш?

Luba6ky: Ако кажа, че отпочивам ще излъжа. Не е лесно да се пише в блога. Трябва да се намери интересна новина, което е свързано със следене на всички големи сайтове и форуми, а там се пише доста и е трудно да прегледаш всичко. След като си избера теми, трябва да ги прочета и разбера. От там следва да я преведа, като това не е дословен превод, а преразказано с мои думи. За финал трябва да я оформя, пусна и споделя във всички профили на сайта. Определено е трудоемка работа. За мен е по-скоро едно задължително хоби :).

 

Android: Работа или хоби е за теб пребиваването във форума? Каква настройка трябва да има всеки един член на екипа, за да е максимално полезен за развитието на форума?

Luba6ky: За мен, с времето хобито прерасна в работа. Аз така приемам пребиваването ми във форума. Не съжалявам за това, просто съм такъв човек и така приемам нещата. Дали е хоби или работа, аз обичам да върша всичко максимално добре и влагам цялото си внимание в него. Без значение, че няма да си легна навреме, за да се наспя или ще жертвам нещо друго, аз се старая да отделям нужното внимание на този сайт и общност, за да може всичко да върви максимално гладко и винаги в положителна посока.

 

Android: След като влизаш често във форума, с какво се сблъскваш всеки ден и как влияе фактора „хора“ на ежедневната работа?

Luba6ky: Факторът „хора” го има и в работата ми, има го и във форума. По някаква случайност, това което работя е до някаква степен сходно и с това, което правя във форума. Работата с хора определено не е лека и това го знае само този, който го е работил. На всеки трябва да се погледне индивидуално и да се влезе в положението на всяка една от страните. Понякога трябва да се вземе компромисно решение, друг път трябва да се налагат правила и това води до недоволстава. От друга страна, когато се помага на някой, трябва да му се обяснява на разбираем за него език, което изисква опит и личен подход. Това е нещо, което се гради с времето и е доста трудно.

 

Android: Ако би имал еднолична власт – би ли променил нещо по Форума и ако „ДА“ – какво?

Luba6ky: Ако нещата стояха по този начин, може би щях да наложа някакви промени от гледна точка на начина на работа на форума. Разбира се, тук всичко опира до много определящи фактори и много неизвестни. В крайна сметка, след като нямам такава власт не се стремя да мисля какво бих направил ако я имах, а какво мога да направя с предоставените ми текущи правомощия.

 

Android: Смяташ ли,че технически са достигнати максималните възможности на платформата? Има ли нужда от някаква промяна в тази насока?

Luba6ky: Техническия максимум никога в нищо не е достигнат. Преди години, когато е била направена първата кола се е организирало състезание и максималната скорост е била около 15-20 км/ч. Сега колите достигат скорости до над 400 км/ч. Това показва, че развитие винаги е възможно и граници за техническите развития няма. Крещяща нужда от промяна в момента няма. Има няколко неща, които ни липсват, но погледнато мащабно, форума работи и се развива. Това не значи, че трябва да се примиряваме с това, но с времето промените ще станат неизбежни. Разбира се, такава промяна изисква ресурси, които не са малки. За сега нещата стоят така, но след време кой знае … 🙂

 

Android: Как преминава един твой ден тук и по колко часа прекарваш във Форума??

Luba6ky: До голяма степен има значение кога съм на работа и имам ли някакви лични ангажименти. Иначе със ставането съм във форума. Преглеждам си кой ми е писал и какво е обсъждано от екипа. След това хвърлям по едно око какво се случва с темите ми. От там започвам да пиша във форума и да коментирам належащите въпроси с екипа. Проверявам блога и профилите във Facebook, G+ и т.н. Преглеждам новините от света на Android и подбирам нещо интересно за писане. Доста често се налага в същото време да правя и още една купчина неща, но гледам да се справям :).

 

Android: Как гледаш на екипа във форума? Трудна ли е работата с още няколко човека?

Luba6ky: Работата в екип не винаги е лесна. Често има разминаване в начина на работа или разбирането по някои въпроси. Не веднъж се е налагало влизането в спорове с колеги, докато се изясни даден проблем, но това е нормално. Няма как всички да сме на едно мнение винаги. Важното е накрая да се вземе правилното решение и да се предприеме точното действие. Аз гледам на екипа, като на машина, която тепърва ще се разработва и смазва. И ние си имаме добрите и лошите черти, но сме отговорни и се стараем, колкото можем.

 

Android: Какъв трябва да е един екип, за да се справи с всекидневните предизвикателства? Каква е успешната формула?

Luba6ky: Успешната формула не знам дали някой я е открил. За сега не съм виждам идеални екипи в каквато и да е сфера. За да може един екип да е максимално ефективен, според мен той трябва да е съставен от хора с желание и мотивация. Това ще доведе до ефективност и добър краен резултат. Хора без желание просто няма да правят нищо, защото не искат да го правят, а тези без мотивация не виждат защо. Ако имат тези две качества, те ще правят всичко за постигането на крайната цел. Това ще ги направи един добър екип без те дори да го искат.
 

 
Android: Смяташ ли че членовете на екипа, след като прекарат по-дълго време в него, е възможно да започнат да забрявят,че са все още и част от потребителите и да започнат да допускат грешки в отношението си към тях? Въпросът е илюстриран и от този експеримент: http://en.wikipedia.org/wiki/Stanford_prison_experiment

Luba6ky: Експериментът на Зимбардо е много показателен за етичния кодекс  на самите хора. В тази история всеки може да познае себе си и да види как изглежда от страни цялата картина. Във форума също има опасност от такива потребители, които станали един път част от „надзирателите” да забравят, че са били и „затворници”. За мен, тук всичко опира до възпитание, разум и най-вече от това, как ще се приеме това от останалата част от екипа и от „Зимбардо”. Дали другите членове на екипа ще отидат за храна и ще се направят, че не виждат приложени неправомерно права или ще се изправят срещу един от своите в името на всеобщата справедливост.
 

 
Android: Кои са най-често срещаните грешки на потребителите, които си забелязал?

Luba6ky: За съжаление, все по-често срещам грешки в действията им. От гледна точка на Android като операционна система забелязвам, че хората са незапознати. Не казвам, че това е лошо, защото и аз не разбирам от право, но при тях липсва желанието да се научат, а в същото време питат. Тук искам да отбележа, че питането е полезно, но когато има нещо конкретно, което не ти е ясно. Въпроси от сорта на „Аз нищо не разбирам” са неприемливи, при положение, че форума е пълен с теми и в тях е синтезирана важната информация. За жалост, потребителите нямат желание да търсят, а когато им се даде насока къде да четат, често те казват, че е по-лесно като някой им обясни. Това е една доза неуважение към този, които се е трудил докато напише темата, за да не се налага да обясняваме всичко по няколко пъти.

Друга грешка е желанието да се направи нещо по даден телефон, без да се знае това нещо за какво е. Някой чул, че Root е яко и решава и той да си го направи. Често това води до счупени телефони или други повреди и то от липса на компетентност, която може да изгради с няколко дни / седмици четене.

От гледна точка на форума, потребителите не обръщат внимание на правилата, а тези които ги прочетат, не вникват в смисъла на дадено правило. След това следват недоволства от получено предупреждение, което може да се спести много лесно, ако правилата се спазват. Хората си мислят, че модераторите са тук, за да избият някой друг комплекс или да се правят на шефове, което въобще не е така. Ние също искаме да си четем форума спокойно, без да се налага нашата намеса. При положение, че ни има, значи има нужда правилата да се прилагат, след като не може да спазват мирно и тихо. Ако се спазваха, може би нямаше и да се разбира по болезнения начин, че форума има екип.
 

 
Android: На какво трябва да наблегнат най-много в началото, за да нямат проблеми в последствие?

Luba6ky: Отговорът на този въпрос е до голяма степен явен от предния. На кратко, много желателно е първо, преди да се купи даден телефон да се проучи какво се предлага на пазара и какво може дадения телефон. След това да се поиска мнение от друг човек, който ползва такива телефони. В стремежа си да направят телефона още по-добър, потребителите трябва да внимават да не останат без никакъв. Всяка манипулация крие риск и без необходимия набор от знания, може да се стигне до момент, в който и да искаме да не можем да помогнем. Въпросните знания се градят с време и за целта трябва търпение и постоянство. Никой от разбиращите в този форум не е роден научен. Всеки се интересува и чете, за да може да направи всичките тези подобрения по телефоните и да може същевременно да помага.

 

Android: Като администратор в екипа на AndroidBG форума, какво би казал на нашите потребители, което те на пръв поглед не осъзнават за работата на форума и екипа?

Luba6ky: Първо бих има казал, че и ние сме хора. И ние имаме някакви лични задължения и не винаги може да сме на разположение. Освен това, като модератори или не, тук никой не е персонален сътрудник, на който му се плаща. Всички сме тук доброволно и работим за всеобщото благо. Надявам се с време хората да осъзнаят, че екипа е тук за да следи и прилага правилата, когато е необходимо, а не, за да бъде налагащия своеволно правомощията си съд.

 

Android:  Кое е нещото което най-много харесваш в сайта AndroidBG? Кое еднократно събитие най-много те е зарадвало?

Luba6ky: Събитието, което най-много ме зарадва бе безспорно момента, в който получих съобщението от @admin, че съм приет в екипа. Това беше доста радостно събитие за мен и много запомнящ се момент. Друг момент е може би деня, в който станах администратор :).

Това, което най-много ми харесва в  AndroidBG е начина по-който се развива. С всеки изминал ден виждам нови раздели и много нови хора, които се регистрират. Харесва ми, че сайта става все по-популярен и близо по 100 души се регистрират дневно, като с това спомагат за неговото израстване. Радвам се, когато виждам, че има нови свежи идеи, които могат да се приложат. Харесва ми, че и аз имам капка принос за всичко това :).

 

Android: Кое не ти харесва в AndroidBG и кое събитие е било най-трудно за теб?

Luba6ky: Трудни моменти има и това е неизбежно. Не мисля, че има нещо, което да е оставило сериозен белег в съзнанието ми, че да остане като черна точка.

Това, което не харесвам е като видя ново мнение в тема „Оплаквания”. Тогава знам, че ще последва сблъсък на интереси, а може би и нещо по-сериозно. Иска ми се тези моменти да са по-малко, но при комуникацията между много хора това е неизбежно. Важно е в такива моменти да се брои до 10, особено когато ти си човека, който трябва да вземе някакво решение.

 

Android: Има ли факт за Android, който би искал повече хора да знаеха?

Luba6ky: Това е труден въпрос! Не мисля, че мога да се огранича само до един факт. При такава сложна система фактите са много. Повечето или поне важните са известни на всички и не мисля, че ще кажа нещо, което да е ново. Лично за мен е факт, че Android е най-бързо развиващата се мобилна операционна система.

 

Android: С кои свои възможности Android променя и улеснява ежедневието ти най-много?

Luba6ky: Като се замисля … нещата, които улесняват ежедневието ми вече ги има във всеки умен телефон. За да снимаш, водиш бележки, влизаш в интернет, гледаш снимки и да говориш преди беше нужно да имаш над 5 устройства. Сега това е възможно само с едно. От гледна точка на улесняване на ежедневието мисля, че всеки телефон би притежавал нужните качества. Android по-скоро носи за мен една промяна в настроението ми, когато работя или лентяйствам с един телефон. По ми е лесно и подредено, по ми е интересно и доста по user friendly отколкото с друга OS.

 

Android: Работата помага ли ти да си в час с Android?

Luba6ky: Определено! За съжаление в последно време вече не мога да отделя толкова внимание за четене, защото съм затрупан с друга работа по форума, блога и т.н. През времето, което ми остава попрочитам нещо полезно, което може да ми свърши работа.

 

Android: Нека обобщим. Ти учиш, работиш и същевременно успяваш да отделяш много време и на блога и форума. Какво те мотивира да работиш толкова в AndroidBG, непрекъснато да пишеш нови полезни теми, ръководства, да снимаш ревюта и т.н.? Как успяваш?

Luba6ky: Понякога и аз се чудя как успявам …
Истината е, че в последно време се захванах с много неща, като всичките са ми много интересни и ми дават възможност за развитие. Това е и причината да си организирам времето така, че да мога да ги свърша. Както се казва, хората ангажирани с много неща по-добре си разпределят времето и отговорностите. Понякога нещо остава за по-късно, друг път върша по няколко неща едновременно. Примерно, докато съм на работа почти винаги съм в блога и форума. Вършейки си служебните задачи гледам да помагам на колегите във форума или да пусна някоя интересна новина. Спомням си един ден бях и на работа, имах и лични ангажименти, след това вечерта седнах за няколко часа и въпреки, че беше много напрегнат ден, имах над 50 мнения. Разбира се, често изключвам, че около мен има живи хора и колегите само ме бъзикат да излизам от матрицата, но вече е част от ежедневието ми. Работата става като наркотик. Всичко това те мотивира или поне при мен е така. Искам всичко да си свърша както трябва и от там идва и желанието. За съжаление има и негативни странични ефекти, но няма как.

 

Android: Има ли още нещо, с което се занимаваш освен тези неща?

Luba6ky: Освен тези неща се занимавам със спане, когато има време :).

 

Android: Какво ти коства всичко това, от какво се лишаваш в името на форума и неговите потребители?

Luba6ky: Това коства доста! За да може да отделиш толкова време и енергия се налага да се лишиш от някои удоволствия. В последно време нямам много възможност за бездействие или излизане с приятели. Не остава много време и за сън, но това е избора, който сам съм направил. Като явен работохолик аз се стремя да изпълня задачите, които съм си поставил и това има своята цена.

 

Android: Кой си ти всъщност, кой е човека зад кадър? Разкажи ни малко повече за себе си.

Luba6ky: Казвам се Любомир, както сигурно се досещат всички. За мен мога да кажа, че съм скромен човек, който не парадира с това което има. Много работлив, всеотдаен, принципен и в някои отношения перфекционист. Работя в голяма компания, която предлага мобилни и телекомуникационни услуги. Работата ми е свързана най-вече с анализиране на различни проблеми и бързото намиране на решения. Основно се занимавам с телефони, като тук вече говорим за абсолютно всички телефони, които се предлагат на пазара. Отделно, това което правя е до голяма степен свързано с мрежи, било то мобилни или не, както и с административни процедури.

Като изключим работата за момент, обичам много да ходя на кино. Интересни са ми най-вече старите филми, които доста често гледам отново и отново. Също така обичам да слушам и музика, като тук отново преобладава старата школа.

 

Android: Ако изведнъж получиш неограничена финансова възможност да правиш каквото и да било, и ти се премахнат всички отговорности, които имаш към твои близки и приятели, така че действията ти да се определят само от това, което поискаш да направиш, какво би направил?

Luba6ky: Ще си купя любимата кола (1967 Mustang Shelby GT-500 Eleanor ) и ще замина. Иска ми се да посетя някои интересни за мен места по света и да разгледам културата им. Може би и да остана някъде там …

 

Android: Имаш ли любим принцип в живота или работата, който обикновено следваш или има ли човек, който да те вдъхновява и да следваш примера му?

Luba6ky: Поначало аз съм принципен човек, дори леко краен в разбиранията си, но ако трябва да дам пример, то той ще е, че без значение от обстоятелствата, аз се стремя да постъпвам правилно.

Един от хората, които ми прави добро впечатление и за който се сещам в момента е Арнолд Шварценегер. Това е човек, който се е захващал с три неща в живота си и в трите е достигал най-високия връх.

 

Android: Искаш ли да кажеш още нещо, да благодариш на някого или да поздравиш потребителите?

Luba6ky: За финал искам да кажа, че за мен е изключителна чест да съм администратор и част от Андроид България. Благодарен съм на @admin, @dessyteneva, @TopGun и въобще на целия екип, че гласуваха толкова голямо доверие в мен и искам да знаят, че всеки ден се старая да го оправдавам. Искам да благодаря на всички колеги, които са ми помагали със съвети или каквото и да било друго в развитието ми. Искам да благодаря и на @N.Nikolov за неговата всеотдайност и принос към форума. Макар да не се вижда, той прави много за тази общност. Без него и аз нямаше да съм това, което съм в момента.

Искам да благодаря и на всички потребители за това, че ги има, че продължават да спомагат за развитието на сайта. Без тях нямаше да ни има и нас. Пожелавам на всеки един от тях много сбъднати мечти, много нови телефони, много ниски цени и много здрава конкуренция на пазара, за да може всеки ден да се радваме на нещо ново.

 


Благодаря от името на нашите читатели на @Luba6ky за отделеното време да отговори на всички въпроси!

⇨ Споделете тази публикация: