Новини

Sony Xperia 1 IV – следващото поколение Xperia за създатели на съдържание и мобилните геймъри

Днес Sony представиха новото си устройство – Xperia 1 IV, чиято камера предлага продължително оптично приближение и така се доближава още по-близо до истинска огледална камера с което дава възможност за директно излъчване на видео в YouTube.

Xperia 1 IV разполага с 6.5″ дисплей с OLED панел, 4K резолюция, 120 Hz опресняване и пропорции 21 към 9. Отпред и отзад са поставени стъклени панели Gorilla Glass Victus, запазва се физическия бутон за правене на снимки, присъства и металната рамка.

В хардуерно отношение се предлага  Snapdragon 8 Gen 1, който осигурява достъп до 5G и Wi-Fi 6E безжични възможности, а към него са добавени 12 GB RAM и 256 GB външна памет за файлове. Има и microSD слот.

По съществен акцент пада върху фотомодула на новия флагман на Sony.  И трите камери могат да снимат при 120 к/с (с AF при основната) и да записват 4K видео при 120 к/с, всички поддържат автоматично фокусиране върху окото в реално време (Real-time Eye AF), серийно снимане при 20 к/с с автоматичен фокус и автоматична експозиция и HDR, както следене на обекти при видео. И трите сензора имат автофокус, а два са снабдени и с оптична стабилизация. В камерата пак се иползва оптика ZEISS с покритие ZEISS T*, което е оптимизирано за Xperia и помага за подобряване на рендирането и контраста чрез ограничаване на отраженията при всички сензори от основната камера. Предната камера е обновена и вече залага на 12 МР, както и има три 12 МР сензора на гърба си + 3D iToF сензор за дълбочина. 

Смартфонът отново има стерео високоговорители с редица подобрения, както и висока защита от прах и вода IP68.

Батерията е с капацитет 5000 mAh, а според Sony има удължен живот до 3 години, поддържа бързо зареждане при 30 вата, а освен това може да се зарежда и безжично.

Sony Xperia 1 IV ще се предлага в черно, бяло и виолетово, а продажбите ще започнат в средата на юни на цена около 1399 евро.

Източник

⇨ Споделете тази публикация: