Новини

Новото интервю за AndroidBG с @pagu

Както обещах, всяка седмица ще публикувам интервю с потребителите на AndroidBG.com. Идеята е да се разбере, кой се крие зад потребителското име и аватара и по този начин да опознаем хората около нас. В тези интервюта ще научим по-малко за историята на тази общност и как тя помага на всеки един от нас.

 

 

Днес, наш събеседник е @pagu pagu.jpg


 

Luba6ky: Здравей, pagu!

Благодаря ти за това, че отдели време, за да дадеш това интервю за нашите фенове. Ти си един от най-старите потребители във форума. Как разбра за него?

pagu: Тук случката е интересна. Купих си първият ми телефон с аднроид с голям ентисуазъм. Веднага започнах да горазучавам, после руутвам и така нататък. След няколко дни имах успех и ми се прииска да видя дали съм единствен с този телефон или има и други съмишленици. Започнах да търся из гуугъл всичко свързано с въпросният телефон що е в България и така попаднах на новосъздаденият форум.

 

Luba6ky: Би ли разказал малко история? Какво те накара да продължиш да си негов потребител?

pagu: Тъй като това беше единственото място в началото, където намирах свои съмишленици, следях форума с нетърпение всеки ден. Не само следях, а и активно пишех подробни инструкции на български език относно най-използваните неща в началото (навигационни системи и т.н).

 

Luba6ky: В твоите очи, как се е променил форума? 

pagu: Форумът претърпя огромни промени в кратък период от време. Най-критичният за него момент беше когато екипа на AndroidBG се раздели на две и част от него образуваха отделен уеб сайт с прикрепен форум. За щастие форума остана и просъществува.

 

Luba6ky: Има ли нещо, което ти липсва, нещо което би искал форума да има?

pagu: Отговора тук ще е технически – много бих искал форума да премине към някоя по-гъвкава форумна платофрма. Те обикновено за жалост обаче са платени, а и дори да самофинансираме мероприятието, нямам представа обаче, дали изобщо бихме успели да мигрираме всичката активност от създаването на форума до днес. Големите и платени платформи обаче предоставят уникално добра гъвкавост и това би довело до улесняване работата на всички колеги.

 

Luba6ky: Да поговорим и за екипа. От колко време си админ и как заслужи тази позиция? 

pagu: За екипа, ако трябва да го опиша с една дума, бих казал сплотен. Аз изгубих активност за един голям период от време, но напоследък отново намирам време да посещавам това приятно за мен място. Как станах администратор? Нямам ясни спомени за случката, но мисля че след разделянето на форума ми беше дадена рази привилегия.

 

Luba6ky: Трудна и отговорна работа ли е да си админ или не? Как приемаш ти тази длъжност?

pagu: Отговорноста е голяма за целият екип, а да си администратор в някой моменти на мен ми беше почти невъзможно. С помоща и съветите на admin успявах да се справя.

 

Luba6ky: За времето, в което си в екипа, как се промени той? 

pagu: Той се уголеми в пъти! Поради дългото ми отсъствие дори не познавам доста от колегите си, но ще си наваксам. Бих искал да поздравя всичките си колеги (няма да споменавам имена и прякори) за успеха, както и за ентисуазма и желанието с което „работят“. Казвам работят, понеже това си е наистина като работа, отговорността не е никак малка.

 

Luba6ky: В последно време е трудно да те засечем online. Би ли споделил причината?

pagu: Главната и основна причина за моето отсъствие е това, че започнахме един огромен проект в работата ми от нулата и това изисква цялото ми внимание насочено към него.

 

Luba6ky: Какво мислиш за потребителите? Справят ли с днешната техника?

pagu: О, да! 🙂 Дори голяма част от тях искат руут, което си е напредък :). Мисля, че хората успяват да се впишат в картинката на съвремената техника, тъй като нямат и много избор. Тя неимоверно е влезнала в живота на всички ни.

 

Luba6ky: Имал ли си някакви проблеми с потребителите на форума?

pagu: Да, историята помни някой мои пориви на гняв, но те са овладени 🙂 :). Имахме доста караници когато форума се раздели (т.е аз имах към тези които напуснаха). Това е така, понеже аз вярвам че като се захванеш с нещо и си бил част от него, не е редно да му пречиш след като го напуснеш. 

Имал съм и разногласия с някой колеги от административния екип, но в последствие стигнахме до консенсус и това ни направи по-близки, поне в моите очи.

 

Luba6ky: Кои са най-запомнящите се моменти за теб през годините?

pagu: Най-паметният за мен момент си остава началото на форума, когато го открих и не излизах от него! 🙂 Сега когато се замислих, спомените ми за този момент изникват в съзнанието ми с носталгия. Естествено ще излъжа, ако кажа че предоставянето на администраторски отговорности не го помня :). Този момент изобщо не го очаквах и ми дойде като гръм от ясно небе. Стана ми много приятно когато видях, че собсвеникът на форума ми е гласувал такова огромно доверие. До ден днешен се опитвам да го оправдавам и да не го разочаровам.

 

Luba6ky: Да кажем нещо и за Андроид. Какъв телефон ползваш и имаш ли любима марка?

pagu: В момента използвам HTC Desire HD. Любимата ми марка е HTC, въпреки че и те си имат трески за дялане като останалите.

 

Luba6ky: Кои са любимите ти приложения, игри, версия на OS … ?

pagu: Игри не играя, а от приложенията най-често използвам Dolphin Browser :). Нещо много, ама много, любимо обаче ми е Sense Interface на HTC :). Затова и толкова години използвам само тяхният софтуеър :).

 

Luba6ky: Какво би посъветвал всички нови и стари потребители на Андроид? Кое е най-важното с което трябва да се започне?

pagu: Новите бих посъветвал да работят самостоятелно повече и да се опитват сами да решат проблемите си, т.е да бъдат любознателни. Така чувството, че си се справил с дадено затруднение е много по-приятно :). Относно старите потребители като мен нямам какво да кажа, те сами видяха какво беше Андроид в началото и какво е сега :). Силно вярвам, че Андроид има с какво да ни изненада в близките 3 години.

 

Luba6ky: Би ли разказал и нещо за себе си? С какво се занимаваш извън форума?

pagu: Казвам се Ради. И аз като admin работя като системен и мрежов администратор. Занимавам се почти с всичко що е компютърна техника както на работа, така и в голяма част от свободното си време. На 30 години съм, семеен. Често се събирам с колегите от IT сектора в Пловдив на по бира, което е едно от доста приятните ми занимания. Участвам и в едно пловдивско сдружение „OpenBgLab„, в което се занимаваме доста с ARM embeded devices и Андроид :).

 

Luba6ky: Какво би пожелал на всички фенове на сайта?

pagu: Пожелавам много усмивки на всички потребители и повечко бюджет за нови телефончета. На колегите си от екип администрация пожелавам да са все така добри и приятни хора.

Искам да пожелая и специално на Luba6ky да е все така пълноценен за форума и страницата както и до сега. Благодарение на него форума претърпя едно огромно „раздвижване“.


 

Благодаря на pagu за хубавите думи и отделеното време! Дано и на всички фенове им е било интересно това, което сподели с нас, така както на мен.

⇨ Споделете тази публикация: