Новини

Android N Developer Preview идва и за Xperia Z3

Преди две седмици се появиха информации, че Android N Developer Preview програмата може да стане налична и за устройства различни от Nexus серията. Това нещо от вчера е факт и Sony заедно с Google са направили възможно Android N да е наличен за Sony Xperia Z3 (варианти D6603 и D6653).

Това дава възможност на разработчиците да подготвят своите приложения за Android N. Той включва нови финкции на приложенията, като multi-window интерфейс и нотификации с възможност за директен отговор и др.

Android N Developer Preview за Xperia Z3 може да се инсталира през фирменото приложение за ъпдейти Xperia Companion, като следвате следните стъпки:

  • Connect your compatible Z3 device to a computer with a USB cable.
  • Xperia Companion will open automatically.
  • Make sure you have Xperia Companion version 1.1.24 or later. If not, download the latest version.
  • Hold down the ALT key on your computer and click on Software repair on the home screen, then follow the guide.
  • You’ll be asked to disconnect and turn off your device, then to reconnect whilst holding down the volume down key to start the software flashing.
  • You can return to factory settings at any time by connecting back to Xperia Companion and following the Software repair.

Може да ползвате и алтернативния вариант и да флашнете Android N Developer Preview под формата на ftf файл с помощта на Flashtool. Ето и линк за сваляне на готов ftf файл.

 

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.