Новини

Обобщение на най-интересното от MWC 2016

Дойде време и приключи тазгодишното изложение за мобилни технологии в Барселона. Без съмнение, отново станахме свидетели на много интересни събития на които бяха обявени редица нови и върхови устройства и технологии. Повечето топ производители обявиха своите нови продуктови линии и общото впечатление е, че всички успяха да изненадат своите почитатели в положителна посока.

 

1. SAMSUNG: GLAXY S7 и GALAXY S7 EDGE

2. LG: G5

3. Sony: Xperia XA, Xperia X и Xperia X Performance

4. Xiaomi: Mi 5

5. HTC: One X9, Desire 530, 630 и 825

6. ZTE: Blade V7 и V7 Lite

 

Да си припомним по-интересните събития от този Мобилен Световен Конгрес 2016, като започнем с по-предпочитаните марки.

 

SAMSUNG: GLAXY S7 и GALAXY S7 EDGE

 

samsung-galaxy-s7-edge-leak-w782.png

Samsung отново отвяват конкуренцията с изключителните Galaxy S7 и S7 Edge. Изглежда, корейският гигант се е вслушал в желанията на потребителите и ни предлагат водоустойчивост със сертификат IP68 и връщане на слота за карта памет. Хардуера отговаря напълно на изискванията през 2016 година и включва най-мощните процесори на пазара, както и последни технологии при камерата и дисплея. Нова екстра за Samsung е функцията "Always on display", чрез която може да следите часа и важни събития на екрана без да се налага да го включвате. Визуално S7 и S7 Edge представляват доизпипана версия на 6-тото поколение в линията. Повече може да прочетете тук

 

LG: G5

 

lg_g5_official.jpg

Един от смартфоните, за който изтече най-много информация преди конгреса и доста често се споменаваше името му, беше официално представен и може да се каже, че LG успя да очарова феновете с поредицата иновации в следващото поколение от G серията, G5. Наред с топ хардуера в телефона имаме и нов дизайн, запазващ типичната LG визия и разпознаваемост. Телефонът залага на метален гръб и сменяема батерия под формата на модул, който се изважда от долната част на телефона. Там могат да бъдат монтирани други модули, спомагащи камерата и звука, а в бъдеще се очаква и още интересни предложения от LG. Тук имаме отново технологията Always on на дисплея за следене на часа без да е обходимо включване на целия дисплей. Повече информация за характеристикте прочетете тук.

 

Sony: Xperia XA, Xperia X и Xperia X Performance

 

Xperia-XA-X-X-perf.png

 

Може би неочаквано за мнозина Sony обявиха нова линия Xpeira устройства с името X. Представиха ни три модела в различния ценови клас, като най-интересен е може би бюджетния вариант, който има екран без странични рамки. Топ модела в серията предлага най-актуалния процесор на пазара в момента, водоустойчивост и скенер за пръстови отпечатъци. Серията X запазва визията на Z серията с тази разлика, че тук се залага на метален гръб и извито 2.5D стъкло отпред. След многото слухове за съдбата на Z серията Sony обявиха официално, че X серията ще бъде действителния наследник на Z, която приключва славния си път с Xperia Z5. Повече информация за Xperia X ще намерите тук.

 

Xiaomi: Mi 5

 

Xiaomi-Mi-5.png

Тази година Xiaomi решиха да излязат извън рамките на Китай и обявиха своя флагман от Mi серията на конгреса в Барселона. Това може би е стъпка напред към разширяване на пазарите на Xiaomi извън Европа, но за сега действителността не е такава. Xiaomi Mi 5 отново успя да очарова феновете си с изчистен дизайн, стилно метално тяло (керамичен гръб за върховия модел) и скенер за пръстови отпечатъци в предната част на телефона вграден в бутон, подобен на този при Samsung. Впечатляващото освен топ характеристиките, като RAM памет и процесор разбира се отличителните за марката по-ниски цени от тези на конкурентите. Повече информация за модела прочетете в блога ни тук.

 

HTC: One X9, Desire 530, 630 и 825

 

htcdesire825.png

HTC One X9 e телефон от среден клас, като това което го отличава от телефоните в този клас е външния му вид. Задният капак е метален и би трябвало да придава стабилност в ръката. Телефонът ще се предлага в Азия и Европа, като няма обявена цена все още. Моделите от серията Desire с номера 530, 630 и 825 ще разполагат с HTC Sense и Android 6.0. Задният капак и на трите модела е с микро точици. Дизайна е породен според HTC от градската среда и телефоните са насочени за хората, които искат малко по-различен телефон. Повече за четирите модела може да прочетете тук.

 

ZTE: Blade V7 и V7 Lite

 

 

zte_blade_v7_front.jpeg

Ако си търсите добре изглеждащ, изцяло метален телефон с последната версия на Android и с цена под $250, то ZTE представиха телефона, който може да е точно по твоята мярка. ZTE Blade V7 за цената си ще ви предостави 1080p дисплей и 2GB RAM, напълно достатъчно за ежедневна работа. Може да очаквате този и олекотения Lite вариант през пролетта, а ето и малко повече информация за спецификациите на двата модела тук.

 

 

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.